Kloklippning och politikerkaos

Kloklippning och politikerkaos

Katt som dricker
Söt va?

Vilka turbulenta vindar det råder i politiken just nu. Först ett uppskruvat tonläge i USA och nu en skandal i Sverige med anledning av ett ytterst olämpligt ordval om en politiker. Man känner inte igen sig längre. Det är som om vanliga spelregler plötsligt upphört gälla. De där osynliga normerna man höll sig till har upplösts. Nu får man istället försöka omförhandla spelreglerna och hitta någon ny nivå i debattklimatet som alla kan vara överens om.

Jag antar att vi senast valet 2018 vet om den otrevliga retoriken från senaste USA-valet spridit sig även hit.

Här i det lilla hos mig har det dock inte hänt så mycket sedan sist. Jag hjälpte en granne att klippa klorna på sin katt häromdagen och det gick bra. Ska klippa JoJo:s klor också någon dag tänkte jag, det börjar bli dags.

Har även målat en del i min målarbok som jag fick av dottern och jag tycker fortfarande det är lika avkopplande att färglägga de olika motiven. Det blir så fint också! Ibland målar jag samtidigt som jag lyssnar på radio, men oftast färglägger jag under tystnad.

Kan även tipsa om youtube! Där finns en del dokumentärer om katter man kan lyssna på. Det finns dokumentärer om både vilda kattdjur och domesticerade katter. Bland annat lärde jag mig i en av dokumentärerna att det varje år hålls en kattfestival i Belgien. Under festivalen uppmärksammar man hur katter under en tidsperiod betraktades som förhäxade, exempelvis genom att hålla liv i en gammal tradition där man kastade ner katter från ett torn. Nuförtiden kastar man dock inte riktiga katter utan gosedjur.

Vilka märkliga traditioner det finns..

En betydligt trevligare historia är den om den japanska katten som var stationsvärd på en tågstation. Iklädd uniformsmössa räddade hon en tågstation från nedläggning tack vare att folk reste för att träffa katten. Nu är hon tyvärr död, men inte bortglömd utan hyllas likt en gudinna vid tågstationen.