Se upp i värmen!

Se upp i värmen!

SommarSommaren är här! Med den kommer också värmen och alla faror för våra djur. Se upp för värmen, fästingarna, getingarna och alla de andra riskerna som kommer med sommaren. Lämna aldrig djuren i bilen eller på andra soliga platser där det inte går att söka skugga. Håll också koll på fästingar och getingar och se upp för stick och bett. På agrias webbsida kan du läsa massor av bra tips på hur du tar hand om och skyddar dina husdjur i värmen.

Det var ett tag sen sist jag skrev, men jag kände att jag ville påminna om farorna ifall det fortfarande finns någon som är här inne och läser ibland. Häromnatten drömde jag en mardröm om att JoJo blev ormbiten. Vaknade helt panikslagen och det tog ett tag innan jag kunde lugna ner mig och somna om.

Som ni vet har ju JoJo varit lite otursförföljd och det har gjort mig lite överbeskyddande och orolig. Nu är det framförallt ormar, getingar och fästingar jag oroar mig för. Men jag är förstås alltid rädd för att hon ska bli påkörd eller fastna någonstans när hon är ute. Kan bara hoppas att hon klarar sig undan allvarliga incidenter framöver och att hennes otur har vänt. Har dock för säkerhets skull uppdaterat medicinlådan och lagt in viktiga telefonnummer i mobilen ifall att olyckan ändå skulle vara framme. Om du inte redan har en förbandslåda hemma kan du läsa om vad den bör innehålla på agrias webbsida. Annars finns det förstås också massor av bra info på andra sajter där man kan få tips på vad man bör ha i medicinskåpet. Ett tips från mig är att ha flera olika varianter av fästingborttagare hemma. Ibland kan det vara lite knepigt att få bort fästingarna och då kan det hjälpa att byta verktyg. Fästingborttagare är för övrigt inte bara bra att ha till djuren. Tror att jag redan har plockat bort tre fästingar från mig själv också.

Trevlig sommar på er!