Nio liv minus två och poker

Nio liv minus två och poker

Det sägs ju att katter har nio liv och tur är väl det. Annars hade min JoJo inte funnits här i dag. Det har varit några dramatiska dagar nu då hon blev påkörd häromdagen. Har inte hunnit ta in det riktigt än tror jag. Det här är andra gången hon är med om en allvarlig olycka och andra gången hon klarar sig relativt lindrigt undan. Tur i oturen som man kallar det. Som tur är var det en bra bilförare som ringde upp och berättade vad som hänt och inte lät henne ligga kvar vid vägen skadad.

Jag antar att anledningen till att JoJo inte blev allvarligare skadad är för att farten varit låg och för att hon blev touchad av bilen i bakbenet. Hade nog blivit en mycket olyckligare utgång om farten varit en annan och om hon träffats av ett hjul eller av fronten.

Nu ligger hon här hemma och vilar upp sig efter att ha varit hos veterinären. Känns inte som att jag vill släppa ut henne någonsin igen.. Men vad ska man göra. Hon kommer ju inte vilja stanna inne när hon har återhämtat sig. Att ha utekatt är jobbigt på så många sätt. Det är inte bara bilar man behöver oroa sig för. Man oroar sig också för att de ska få i sig något olämpligt när de är ute, att de ska fastna i något eller förfrysa sig under vintern. Många orosmoment helt enkelt.

Förhoppningsvis blir hon i alla fall helt återställd snart. Under tiden ska jag pyssla om henne och se till att hon har det bra. Har lagt hennes bädd framför elementet så att hon får lite extra värme. När hon blir bra igen ska jag sätta upp en sådan där kattbädd som man hänger på elementet för hon verkar trivas i värmen.

Tänk dock på att sådana kattbäddar som man fäster på elementet inte fungerar på el-element eftersom det då kan börja brinna.

Har kollat en del på kattbäddar nu när hon varit dålig. Såg en kul variant med en gammal resväska som man satt ben på och lagt en dyna i. Blev fint. Inte min stil riktigt, men kul när man tar tillvara på saker man har. Själv är jag dock lite mer för det där pampiga och prinsessliknande. Som till exempel kattsängen från dog artist som ser ut som en miniatyrsäng värdig en prinsessa! Fånigt egentligen, jag vet.. Katterna bryr sig nog inte särskilt mycket. Det är väl vi tvåbenta som bryr oss mest. Men det kan ju knappast skada om de får en fin bädd i alla fall och det är ju huvudsaken.

I kväll ska jag och maken ta det lugnt och pusta ut efter de senaste dagarnas drama. Vi ska göra tacos och se någon bra film. Även JoJo ska få lite extra gott och mysa framför tv:n med oss.

Funderar på vilken film vi ska se. Kanske någon gammal klassiker? Typ Casablanca eller något i den stilen. Eller ska man satsa på någon ny film? Det har kommit någon dansk film som heter kollektivet och som jag tror kan vara bra. Gillar överlag dansk film och brukar titta på mycket det. Samma sak med danska tv-serier. Kommer ihåg när Anna Pihl gick, den serien slukade jag liksom Taxa, Borgen och Livvakterna med flera.

Hm, jag får nog låta maken avgöra vad vi ska se för något. Jag med min beslutsångest kommer nog få honom att somna innan jag valt film. Efter filmen tänkte jag läsa lite. Fick en superbra bok i julklapp av maken. Den är skriven av pokerproffset Doyle Brunson och är verkligen underhållande, så den kan jag absolut rekommendera till er som är pokerintresserade. Det finns lite information om Brunson och andra pokerproffs hos Pokeromega.com om du vill veta mer om pokerspelare. Likt en katt har Doyle Brunson avverkat en del extraliv under årens lopp. Han har haft allvarliga hälsoproblem ett antal gånger och överlevt. Nu är han snart 84 år och spelar fortfarande poker regelbundet på hög nivå, riktigt imponerande. Jag hoppas att jag själv är lika pigg och klar i huvudet när jag kommer upp i den åldern. Vore kul att kunna spela poker på ålderns höst.

Oj, nu är det dags att börja med maten!

Vi hörs!