Reflexer

Reflexer

reflexHej hej!

Hoppas ni hade en trevlig lucia i går! Själv firade jag med lite glögg och pepparkakor.

Det är ju riktigt mörka tider nu och har du inte plockat fram reflexerna än så är det verkligen dags. Även utekatten bör förses med ett reflexhalsband så att den syns bättre i mörkret. Men kolla först att reflexen fungerar, de kan bli gamla och dåliga och då gör de ju inte så stor nytta. Det ska också gärna vara ett sånt typ av halsband som ger med sig och lossnar om katten fastnar eller trasslar in sig i något. Fråga i närmsta kattbutik om du är osäker på vilket halsband som är bäst!

På Kattstallet, en nätbutik, så finns en kul mössa med kattmönster som reflexer. Den skulle jag kunna tänka mig att ha! Vill man inte ha en reflexmössa så finns det vanliga söta reflexer i form av katter att köpa i butiken. På Kattstallet finns många kul grejer för oss som gillar katter. Det bästa av allt är att intäkterna går till Kattstallet som tar hand om katter som blivit hemlösa och försöker ge dem ett nytt hem. Ett mycket fint initiativ. Tyvärr är det ju många katter som överges av sina ägare varje år och att det jobbar människor frivilligt med att ge dem nya hem är fantastiskt.

Nu när det börjar bli snö och kyla ute i hela landet är det extra viktigt att vi håller ögonen öppna efter katter som verkar vilsna eller hemlösa så att de inte får köldskador. Jag är lika orolig varje vinter när JoJo är ute. Att hon ska gå ute och frysa sönder sig för inne vill hon inte vara trots att det är snöigt och kallt.

Apropå det så minns jag ett kul youtubeklipp jag såg en gång där en katt prompt skulle ut i snön trots att dörren var igensnöad. Katten krafsade, grävde och hoppade för att komma över snövallen framför ytterdörren och den lyckades faktiskt tillslut. En riktigt ihärdig katt! Finns många gulliga filmer på youtube, man kan bli sittande en hel dag om man inte aktar sig!

Det har jag dock inte tid med såhär års. Julklappar ska handlas och julmat förberedas. Har redan nu köpt några julklappar vilket känns väldigt skönt. Vill inte vara ute i sista stund. Tyvärr kan jag ju inte avslöja vad jag köpt ifall någon av mottagarna skulle läsa här på bloggen. Däremot kan jag avslöja att jag funderar på att köpa en intelligensleksak till JoJo. Vore kul att se om hon skulle uppskatta den. Tänker att det är extra viktigt med lite mer mental stimulans såhär i vintertider när hon inte kan vara ute lika mycket som under resten av året. Då skulle en intelligensleksak kunna vara en bra idé. Men jag vet inte, hon kanske inte alls skulle gilla den eller förstå sig på den. Ska i alla fall fråga i några zoobutiker och se vad de rekommenderar och vad de tror om saken. Har du ett bra tips på en intelligensleksak att börja med så skriv!

Har sett att det finns en hel del kul intelligensleksaker eller fodersöksleksaker för hundar, men tycker inte det finns lika mycket för katter. Men det kanske bara är jag som har sökt dåligt?