Fodersöksleksaker för JoJo och poker för mig

Fodersöksleksaker för JoJo och poker för mig

Nu när JoJo inte kan vara ute så mycket under dagarna vill jag ge henne mental stimulans på annat sätt. Tänkte att hon skulle få någon typ av intelligensleksak eller fodersöksleksak i julklapp som hon kan klura på. Nu har jag sökt en del och hittat några intressanta produkter. Bland annat fanns det en foderlabyrint där katten med hjälp av tassarna ska peta ner maten genom labyrinten tills den ramlar ut på matbrickan. Tyckte den såg kul ut och den hade också fått bra omdömen av de flesta som hade testat den.

Någon skrev visserligen att den inte är rolig för katterna i längden, och det är ju viktigt att påminna om då katter behöver omväxling. Att ha den framme varje dag blir då inte så stimulerande utan man får väl plocka fram den då och då för att hon inte ska tröttna på den. Nu vet jag ju i och för sig inte om det blir just denna fodersöksleksak som jag köper, men oavsett vilken man väljer ska man nog inte använda den varje dag.

En annan variant på aktiveringsleksak som jag hittade bestod av en bricka med uppochnedvända kupor. Under kuporna kan man lägga godis/mat som katten får leta efter genom att vända på kuporna. Man skulle faktiskt kunna göra sin egen variant av denna typ av leksak. Problemet är bara att det inte får vara för lätt att vända kuporna, till exempel om katten går emot dem eller nosar på dem så får de inte välta och avslöja innehållet, utan katten måste få jobba lite för att få ut godsaken.

Hittade också något som kallas för lekmatta. Det är som en matta där man kan stoppa in godis genom små hål, sen får katten jobba för att få ut godiset genom hålen. Tyckte även denna idé var väldigt bra! Dock ska man nog inte lämna katten med någon typ av aktiveringsleksak när man inte har uppsikt över den med tanke på att katten kanske kan fastna eller på något annat sätt göra sig illa i jakten på maten.

Nu har jag lite beslutsångest kring vilken intelligensleksak jag ska välja. Men det lutar nog att jag tar foderlabyrinten eftersom jag tror det kan vara svårt att skapa någon liknande fodersökaktivitet hemma. Skulle hon uppskatta konceptet kan man ju försöka sig på att göra egna leksaker eller köpa fler från zoobutiken.

När jag kollade runt efter bra leksaker såg jag att det fanns ett ganska stort utbud av leksaker med laserpekare för katter. Jag antar att laserstrålen inte är farlig för ögonen? Men jag som är lärd att man ska vara försiktig med laserstrålar tycker det verkar lite läskigt ändå. Man vill ju inte utsätta sin katt för några risker så någon laserleksak blir det inte i julklapp till JoJo!

Måste berätta en lite rolig grej. Ville kolla på youtube om det fanns någon bra film som visade hur det såg ut när katter lekte med foderleksaker så jag sökte på cat food och fick upp sökförslaget cat food challenge och valde det eftersom det lät bra. Resultatet jag fick fram var långt ifrån vad jag väntat mig. Istället för att se katter ta sig an fodersöksutmaningar var det människor som utmanade varandra att äta kattmat… Jag kollade inte på en enda av filmerna för tanken på att se människor äta kattmat var inte så tilltalande.

Men vill man se fodersöksleksaker ska man istället söka på interactive cat food. Ett tips bara 🙂

Nu ska jag aktivera mig själv tänkte jag. Ska spela lite poker på nätet och koppla av. Har läst om en ny typ av spel som PokerStars börjat med, någon typ av snabbturneringar som bara varar i fem minuter om jag förstått det rätt. Läste om det för ett tag sen på en pokersida där jag är medlem och har velat prova sedan dess. Så nu ska jag göra slag i saken tänkte jag. Kan nog bli en annorlunda upplevelse med tanke på att man har så lite tid på sig.

Brukar inte spela så mycket poker längre, har tröttnat lite men blev lite sugen när jag läste om de nya turneringarna på Spelapoker.se. Förr spelade jag lite mer poker när det var som mest populärt, men det är rätt ensamt i längden. Men i fem minuter kan jag nog stå ut, för poker är ju trots allt väldigt bra hjärngympa och kul i lagom doser.